Eigenlijk is dat best wel mooi aan Passie-Paas-albums. Dat ze vaak 11 maanden in de kast staan om vervolgens rond de passietijd weer in beeld te komen en er steeds weer een hernieuwde kennismaking ontstaat. In de voorbije weken kwam op die manier al Passie-Paas-albums van het Christelijk Krimpsens Mannenkoor en Vox Jubilans opnieuw tot leven. Deze week maken we de hernieuwde kennismaking met ‘God Enkel Licht’ van Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst als Wens CD van de Week.

Het album werd in het najaar 2011 in de Bovenkerk van Kampen opgenomen, om vervolgens in de aanloop naar Pasen 2012 het levenslicht te zien. Overigens ligt het Paas-aspect er bij dit album niet métersdik bovenop, maar met een Paas-intrada, een instrumentale Passie-Medley, ‘U Zij De Glorie’, ‘Agnus Dei’ en ”t Is Middernacht’ is het ook wel duidelijk.

In de andere liederen wordt de kern van het geloofsleven verder uitgewerkt in liederen als ‘Precious Lord, Take My Hand’, ‘O, Liefde Gods Oneindig Groot’, ‘Welk Een Vriend Is Onze Jezus’ en de Psalmen 141, 121, 116 en 84.

Het koor staat al sinds 1998 onder leiding van dirigent Freddy Veldkamp. Op deze CD wordt het koor begeleid door Harry Hamer (orgel), Johan Bredewout (vleugel) en Evelyn Heuvelmans (hobo). Er is een solorol voor bariton Eddy Bremer. Hij zingt het lied ‘God Enkel Licht’.

God Enkel Licht van Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst (2012, STH Records)