‘Ik ben later in mijn leven tot geloof gekomen, en ik merk dat in de afgelopen 15 jaar mijn muzikale hoogtepunten in december veel meer te maken hebben met Johan Bredewout en Marco den Toom. Of de kersttour met Lucas Kramer. Dat zijn momenten die mij écht tot heil en zegen zijn geweest. Echt momenten van heling.’

In ’t Heerlijk Loflied spreekt violiste Laura van der Stoep – in het dagelijks leven werkzaam voor het Nederlands Philharmonisch Orkest – vol bezieling over de intense diepte waarmee ze concerten in de kerstperiode ervaart. ‘Terwijl dan een Bruckner 8 in het Concertgebouw fantastisch is geweest, en majestueus en bombastisch. Maar dat ik dan gek genoeg in een piepklein kerkje in Natkladdergatzandveen met Johan Bredewout op de vleugel en een fantastisch amateurkoor achter me, zo’n Godsbeleving mocht ervaren, dat als ik die tegen elkaar weg moest strepen, dan zou ik voor dat kerkje in Natkladdergatzandveen hebben gekozen.’ Aanleiding voor het gesprek was de CD ‘Christmas Classics’ die ze met Andre van Vliet en Anja van der Maten maakte.

Het gesprek met Laura van der Stoep kun je hier terugluisteren.

In de rubriek ‘De Muziekstandaard’ vertelde besprak panfluitiste Noortje van Middelkoop de orkestrale muziek van ‘Majesty & Glory’. Het gesprek kun je hier terugluisteren.