Het is de bekendste vlogfamilie van Nederland: de familie Bellinga. Vader Daniël, moeder Fara en hun kinderen Luan, Lucilla en Luxy laten elke dag op YouTube iets uit hun gezinsleven zien. Miljoenen mensen kijken hun video’s, waaronder ook veel christenen, omdat ze open zijn over hun geloof.

Als YouTuber krijgt Daniël Bellinga veel vragen of hij bepaalde producten en diensten wil promoten. Zijn motto: geef overvloedig. “De vraag is niet wat het mij oplevert, maar wat het voor de ander oplevert. Als we een dagje uit mogen, of als we een week op vakantie mogen, dan vragen we ook altijd: mogen we dat ook aan een gezin cadeau geven? Om het terug te geven aan de community”, vertelt Daniël Bellinga maandag in Brandstof bij Groot Nieuws Radio.

“The art of giving back, dat zit helemaal verweven bij ons. Geef overvloedig en je krijgt nog meer terug.”

Geloof en hoop

Het is de missie van de familie Bellinga om via YouTube hun volgers motivatie, inspiratie, liefde, geloof en hoop mee te geven. “Geloof speelt misschien wel de belangrijkste rol in mijn leven. Op de Opwekkingsconferentie kom ik al sinds ik baby ben. Mijn ouders hielpen daar altijd mee in de organisatie. Van kinds af aan ben ik daar mee opgegroeid, en mocht ik naar de kinderdienst. Ik ben heel blij me die sterke basisfundering die mijn ouders hebben gelegd. Dat proberen we ook we ook Luan, Lucilla en Luxy mee te geven, op een zelfde ontspannen manier.”

De video’s maken Daniël en Fara voor iedereen, gelovig of niet. “Iedereen is welkom, want iedereen heeft inspiratie en motivatie nodig, of ze nou niet geloven of ze geloven iets anders, ze moeten zich net zo fijn voelen. Ik vind het belangrijk dat we voor iedereen bereikbaar zijn.”

Het hele gesprek met Daniël Bellinga bij Groot Nieuws Radio kun je hier terugluisteren.

Herkenning

Wordt de populaire vlogfamilie ook herkend op christelijke evenementen, zoals de de Pinksterconferentie van Opwekking? “Dat valt mee”, vertelt Daniël. “Kindjes zullen ons wel opmerken, dan zwaaien we even en zeggen we hoi. Maar we worden niet belaagd zoals een Justin Bieber met gillende hysterische kinderen. Ouders spelen daar een grote rol in. De Bellinga’s laten we even lekker lopen, zodat ze bij de lectuurtent rustig boeken en CD’s kunnen uitzoeken. Dat het ook gewoon kan, dat is heel fijn.”

Jammer vond Daniël het wel dat de Pinksterconferentie dit jaar niet doorging in Biddinghuizen. “Ik hoop dat het volgend jaar weer gewoon kan en dat we met ons oude caravannetje daar weer lekker kunnen genieten en persoonlijk kunnen groeien.”

Beeld: Facebookpagina Familie Bellinga