Vrijdag 8 oktober is het zover: het nieuwe album van Eline Bakker onder de titel Terug Naar Eden verschijnt op de planken. Het is Elines eerste ‘volledige’ album en telt wel veertien nummers, waarvan het grootste deel nieuw: “De nummers zijn verbonden door een rode draad, die laat zien wat God in mijn leven heeft gedaan.” 

In het stof

Eline is te gast bij Backstage met Hans van Vuuren, waar ze vertelt over het hart achter het album: “In Genesis 2 vers 7 staat hoe God Adam schiep, namelijk vanuit stof en door hem door zijn neus de levensadem in te blazen. Aan het einde van jarenlange geloofscrisis bracht God me terug naar dat moment: op mijn knieën, ‘in het stof’, waar God mijn hoofd vastpakt en mij nieuwe levensadem inblaast.”

“In die ‘mist’ zoals ik dat destijds noemde, zag ik Zijn ogen op mij,” gaat ze verder. “Als ik niets kan zien, zie ik Hem. Ik geloof dat God Zich uitstrekt naar Zijn mensen en een liefdesrelatie met ons wil. Dat gaat nu niet meer via een tempel of tabernakel, maar via Jezus. Vanuit die realisatie werd mijn geloof weer opgebouwd.”

Tour

De lancering van het album gaat gepaard met een nieuwe tour, waar veel van de nieuwe nummers te horen zullen zijn. Eline is op 8 oktober in Amsterdam te horen, op 16 oktober in Groningen, op 23 oktober in Oud-Beijerland en op 30 oktober in Zwolle. Meer informatie is te vinden via www.elinebakkermusic.nl. Tot en met a.s. vrijdag 8 oktober maak je bovendien kans op kaartjes voor deze tour óf het album Terug Naar Eden bij Groot Nieuws Radio.

Luister hier het hele gesprek terug:

 

Het album Terug naar Eden kun je ook alvast bestellen via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.