Als directeur van Compassion Nederland houdt Nienke Westerbeek zich veel bezig met leiderschap en mensen tot bloei laten komen. In Back to School met Jorieke vertelt ze meer over haar bezigheden.

Sinds 2015 werkt Nienke bij Compassion. “Mijn diepste drive was altijd hoe ik van betekenis kon zijn in het leven; ik wilde altijd iets doen met de meest kwetsbaren en mensen die in armoede zitten. Op een gegeven moment werd ik getipt door een vriendin op een vacature bij Compassion. Ik wist toen: ‘nu moet ik reageren anders krijg ik spijt'”.

Sponsoren

Compassion is een organisatie die zich inzet voor het sponsoren van kinderen in armoede. Nienke gelooft dat God mensen tot ontwikkeling wil laten komen. Ze vertelt: “De missie is om in Jezus’ naam kinderen te bevrijden van armoede; het is het doorbreken van de cirkel van wat armoede met je doet. Ik geloof dat God ons bedoeld heeft om tot ontwikkeling te komen en tot bloei te komen. Om dat wat Hij in je gelegd heeft, te laten leven. Armoede maakt dat kapot. Als je een kind kunt helpen om daar stappen in te zetten geloof ik dat we voldoen aan de opdracht die God ons gegeven heeft”.

Naast dat Nienke directeur is van deze organisatie, is ze zelf ook sponsor. “Ons eerste eigen sponsorkind woont in Tanzania en we gingen hem sponsoren toen hij vier was. Een paar jaar geleden mocht ik hem voor het eerst ontmoeten. Ik kon hem niet verstaan, want hij sprak een andere taal, maar ik kwam ook bij hem thuis. Hij werd grootgebracht door zijn oma. Dat was zó’n powerlady! Ze wist ook nog heel goed dat hij gesponsord werd, dat was een heel bijzondere dag in haar leven”.

Leidinggeven

Ook Nienke’s manier van leidinggeven borduurt voort op het idee dat God mensen tot ontwikkeling wil laten komen. “Toen ik eindredacteur werd van het vroegere kindertijdschrift ZeGGuS van de EO, ontdekte ik voor het eerst hoe leuk ik leidinggeven vond. Ik hou heel erg van samen en heb ook steeds meer ontdekt dat als je het samen kunt en elkaar aanvult het ook beter wordt. Ik hoef niet de baas te zijn, maar wil vooral dat we met elkaar verder komen”.

Luister het hele interview met Nienke Westerbeek hieronder.