Twee weken geleden stond er nog geen tent overeind, maar nu Pinksteren steeds dichterbij komt, krijgt het ‘Opwekking dorp’ steeds meer vorm. Zo’n achthonderd vrijwilligers werken deze dagen hard om de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking mogelijk te maken. Annemarie Biljard ging langs in Biddinghuizen om te kijken waar de vrijwilligers mee bezig zijn.

Twee feestjes

Ook in de opbouwweek worden er al samenkomsten gehouden, een soort conferentie voordat de échte conferentie van start gaat. “Dat is zoiets geweldigs. Er wordt voor je gezorgd met eten, drinken én geestelijk voedsel, wat wil je nog meer”, vertelt een vrijwilliger. “Het zijn twee feestjes in één”, vertelt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking.

“Wat me ieder jaar echt ontzettend raakt is dat zoveel mensen zich met hart en ziel inzetten voor iets dat nog gaat komen”, vertelt Ruben Flach. “Het is waar een heleboel van hen geen deel in hebben, want ze zijn tijdens het weekend ook aan het werk. Je proeft de passie van de mensen, soms zijn ze al maanden bezig met voorbereiden.”

Opbouw Opwekking 2019

Potloden

Annemarie ging ook even langs bij het kinderplein, waar de punten van de potloden geslepen worden. Annasjouk Nijhof is coördinator van het kinderplein en ziet uit naar komend weekend. “We verlangen dat hier op het kinderterrein levend water stroomt. Dat begint in ons eigen hart, daar gaan we het vullen. Dan verwachten we het ook van God dat Hij het hier gaat geven.”

“We geloven dat wat hier gebeurt impact heeft op hun leven, dat het uiteindelijk zijn uitwerking zal hebben in hun leven. Je ziet het aan de warmte, de liefde die ze hier proeven als ze binnenkomen, een heel welkom gevoel. Ik geloof dat het Gods Geest is die hier aanwezig is”, vertelt Annasjouk. “Ik heb een hart voor kinderen, ik heb een hart voor God. Ik kijk uit naar wat Hij hier gaat doen voor de kinderen hier. Er komen hier 3500 kinderen per dienst, tot soms wel 4500 kinderen.”

Opbouw Opwekking 2019

De reportage vanaf het terrein van Opwekking kun je hier terugluisteren.

Beeld: Stichting Opwekking