Bijna aan het einde van de Digitale Pinksterconferentie stond presentator Eunice Nahuis, gewapend met microfoon en camera, in Hazerswoude-Dorp. Daar had luisteraar Henny met een groep vrienden en familie een ‘mini-Biddinghuizentje’ gemaakt om de laatste dag van de conferentie samen mee te maken. Tijdens dit bezoek vertelde Henny hoe de conferentie zijn leven veranderde: “Als de Heilige Geest dan bestaat, hoe kan hij mij hier uit helpen?”

Meer vuur en kracht

Henny worstelde al een tijd met zijn leven en zijn geloof: “Ik merkte dat ik met mijn hoofd geloofde, maar ik miste de Heilige Geest. Ik wilde graag meer inspiratie, meer vuur en kracht.”

Een eerdere cursus bij Martin Koornstra wakkerde dit vuur al een beetje aan. “Ik ben werkzaam op een kwekerij, maar wil eigenlijk anders. Ik heb een hart voor mensen, en op de kwekerij werk ik vaak alleen. Maar het is niet makkelijk om daarvan los te komen. Op een gegeven moment raak je dan in een depressie. En dan ben je op zoek: Als de Heilige Geest dan bestaat, hoe kan Hij mij daar dan uit helpen?”

Een stukje overgave

De diensten en seminars tijdens de conferentie maakten het proces af. Dat begon meteen al op vrijdag bij de eerste dienst met Hans Maat: “Hij zei: Hoeveel mag de Heilige Geest van jou hebben? Hoeveel laat je toe? Dat is een stukje overgave.” Wat volgde was het seminar van Ferdinand Bijzet over verslavingen, die een middel zijn om met je ‘kooi,’ je omstandigheden te dealen. “Mijn werk was een soort kooi voor mij. Die kooi mag je verbreken. Ik moet gewoon stoppen met het werken bij de kwekerij.”

Bij de preek van Nelinda Troost brak hij: “Ik heb daar echt een uur lang bij zitten huilen. Toen heb ik tegen mijn vrouw gezegd: Ik wil ook uitstappen. Ik ga het avontuur aan. Ik wil altijd controle houden, maar dat kan niet altijd. Ik heb nu de keuze gemaakt om het avontuur aan te gaan met Hem!”

Bekijk hier het hele gesprek dat verslaggever Eunice Nahuis had met Henny.

Nagenieten van de Digitale Pinksterconferentie kan hier.