Maar liefst 49 keer bezocht Fred Pathuis de Pinksterconferentie. En al bijna net zo vaak was hij er als vrijwilliger aan het werk. Tijdens de Digitale Pinksterconferentie ging Eunice bij hem langs om herinneringen op te halen.

Alleen de allereerste keer heeft Fred Pathuis Opwekking niet bezocht.  En toen zijn vrouw ziek was kwam hij ‘slechts’ een avond. Verder is hij er altijd bij. Enthousiast over het werk van de stichting was hij vanaf 1972 ook als vrijwilliger betrokken. “Het was een vrij kleine conferentie toen, met een paar honderd man. Ik kreeg de taak om voor het parkeren te zorgen. Dat ging toen om 60 auto’s.” Naar mate de jaren vorderen werd de conferentie groter en was het steeds meer zoeken naar parkeerplaatsen, vertelt Fred. “Overal vonden we plekjes. Op een gegeven moment waren er acht parkeerterreinen, en moesten uitwijken naar plekken verder weg met pendelbussen. Toen heb ik wel tegen Peter Vlug, een van de oprichters, gezegd dat het zo niet meer kon.”

Na al die jaren is het ook voor Fred nu bijzonder om de conferentie digitaal mee te moeten maken. “Het is heel apart. Ik ken al die mensen die meedoen. Ik geniet ervan, maar toch is het heel anders. Je mist de ontmoeting en het samen-gevoel van de opbouwweek. Maar je bent toch met elkaar verbonden. Dat is heel gaaf. En ik kan nu de diensten meemaken, daar kwam ik anders nooit aan toe.”

Bekijk hier het hele gesprek met Fred.

Bekijk hier meer video’s en hoogtepunten van de Digitale Pinksterconferentie.