De coronacrisis heeft ook tv-presentator en ondernemer Jan van den Bosch (69) hard getroffen. Vanwege de maatregelen konden toeristen niet afreizen naar zijn vakantieparken. In de maanden dat de coronacrisis nu voortduurt, verblijft Jan in zijn vakantiehuis in Zeeland. “Ik kwam weer terug op de plek waar ik moest zijn, dicht bij God, dicht bij het vaderhart van God.”

“Ik ben altijd gehaast en vlug, avonden op stap, maar hier ben ik tot rust gekomen in de afgelopen 8 weken”, vertelt Jan van den Bosch op het strand van Zeeland. “Daardoor heb ik mezelf een stuk teruggevonden, maar ik heb ook God teruggevonden. Ik heb hier aan het stand gelopen en ik heb tegen God geroepen: God, waarom? Ik heb vakantiebedrijven en vakantieparken, maar alles is dicht. Niemand kon erheen. En dat is voor een ondernemer best heel zwaar.”

“Hier heb ik geleerd om mezelf weer op een nieuwe manier te connecten met God. Als je al zo lang bezig bent met het geestelijke werk, dan heb je de neiging om te zeggen dat je alles al weet. Ik heb iedereen al geïnterviewd in christelijk Nederland, alles gedaan wat mogelijk is op christelijk gebied, dat je zelfvoldaan wordt. Die zelfvoldaanheid is nu weg, ik kwam weer terug op de plek waar ik moest zijn: bij het vaderhart van God”, aldus Jan.

“Ik heb mijn vertrouwen in God nooit verloren, maar ik heb het hier op deze prachtige plek op een nieuwe manier mogen ontdekken. Als je in de stilte loopt en naar boven kijkt, daar is God. Ik zie Hem niet, maar Hij is er wel.”

Bekijk hier de video waarin Laurens van de Kraats sprak met Jan van den Bosch.

Beeld: Groot Nieuws Radio