Vlaggen wapperen luidruchtig. Scheerlijnen staan strak. Maar het weerbeeld van zaterdag 8 juni heeft geen invloed op de mensenmassa die om kwart over negen al voor de grote tent staat. Dorina Nauta is daar drie kwartier later de eerste vrouwelijke spreker op het hoofdpodium van de Opwekking conferentie.

Het laatste lied voor Dorina is: Vluchtkerk (Met Open Armen). Marcel Zimmer raakt ontroerd. ‘Ik heb de laatste paar jaar ontdekt dat de kerk helemaal geen liefdevolle plek is voor mensen die nog in de kast zitten. Laten we voor hen ook zingen: met open armen, wordt je ontvangen.’

Afgestemd op Gods missie, is het thema waar Dorina Nauta over spreekt. Ze liet presentator Tim Hendriks in de week voor de conferentie al weten dat die missie voor haar onder andere gastvrijheid betekent.

Voor de Opwekking-bezoekers volgt uit het thema vooral een appel;  waar zie je onrecht in je leven? Ze zegt: “Maak jij het verschil op die plek? Dan wordt het koninkrijk van God zichtbaar. Als je vanavond weer bij je tent zit, deel die verhalen dan met elkaar. Samen maken we deel van het herstelplan van God.”