Groot Nieuws Radio deed het hele weekend verslag van de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Er zijn talloze mooie momenten te noemen, ook via Facebook krijgen we veel mooie herinneringen binnen. We hebben vijf mooie momenten van het pinksterweekend op een rij gezet!

Wonderen vóór de genezingsdienst

Vlak voor de start van de samenkomst op zondagavond sprak verslaggever Eunice met een gezin waar de zoon een wonder heeft meegemaakt. “De dienst met het gebed voor de zieken moet nog beginnen, maar het eerste getuigenis is al gegeven. Hoe gaaf is dat!”

Jezus Overwinnaar wordt omarmd

Het afsluitende concert werd dit jaar gegeven door Kees Kraayenoord en Mozaiek Worship. Een paar maanden geleden brachten zij het lied ‘Jezus Overwinnaar’ uit, een lied dat ook vaak werd gezongen tijdens de Pinksterconferentie. Kees Kraayenoord: “Het is zo bijzonder om te zien hoe dit lied door de kerk van Nederland in zo’n korte tijd zo intens wordt omarmd. Het maakt me compleet stil, ik heb er geen woorden voor. Ik ben er dankbaar dat ik hier aan mee mocht schrijven.”

Goed Nieuws Radio

Een moment waar we als team van Groot Nieuws Radio wel even om moesten lachen. Tijdens de samenkomst op zaterdagochtend noemde de voorzitter van het bestuur van Stichting Opwekking ook alle luisteraars van ‘Goed Nieuws Radio’ van harte welkom.

Waarom geneest niet iedereen?

Terwijl in de zondagavonddienst voor de zieken werd gebeden, was Henk Stoorvogel (bestuurslid van Stichting Opwekking) in de studio van Groot Nieuws Radio om te vertellen over het thema genezing.

Tandenpoetskaraoke

Annemarie en Laurens waren er maar druk mee dit weekend: de tandenpoetskaraoke op de camping van Opwekking. Het concept is eenvoudig: poets je tanden en zing ondertussen vol overgave het lied ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’.

Beeld: Merith Ebbers – The Dance Part