“Als je opgroeit met héél de Bijbel, ontstaat er automatisch liefde voor Israël. Dat was bij mij tenminste zo”, vertelt Wim Verwoerd. Tijdens de Digitale Pinksterconferentie gaf hij samen met zijn zoon Christian Verwoerd een seminar over het thema ‘Geen kerk zonder Israël?’ Bekijk hier het seminar terug!

Tijdens het seminar zette Wim Verwoerd uit waarom Israël voor ons belangrijk is zou moeten zijn. “Wij zijn adoptiekinderen in het gezin van de God van Israël. Zijn we ons dat wel voldoende bewust? Zijn we vergeten dat Jezus heeft gezegd ‘Ik ben alleen maar gezonden tot de verloren schapen van het huis van Israël’ en ook ‘het is niet behoorlijk om het brood van de kinderen te nemen en aan de honden te werpen’. Het is niet vanzelfsprekend dat de Boodschap ook aan ons gebracht is, de honden zeg maar.”

Jezus in de context

Ook gaf Verwoerd in het gesprek met presentator Marien Korterink nog een tip voor wie zich meer in Israël wil verdiepen: “Ga de Bijbel lezen. Mensen die totaal van God los waren beginnen vaak ook gewoon in het begin. Zelfs in de eerste Bijbelboeken kom je teksten tegen zoals in Deuteronomium 18 waarin staat: ‘Er zal een profeet opstaan en naar Hem zult gij horen’. Wij moeten Jezus die wij hebben leren kennen terugplaatsen in de context van het Oude Testament waarin Hij al geopenbaard is.”

Zoon Christian Verwoerd is voor luisteraars van Groot Nieuws Radio natuurlijk geen onbekende. Hij speelt tijdens de seminar een aantal Israëlische liederen en vertelt wat Israel en deze muziek voor hem betekenen.

Het hele seminar van Christian en Wim Verwoerd kun je hier terugkijken.

Bekijk hier meer video’s en hoogtepunten van de Digitale Pinksterconferentie.