Samen met stichting Open Doors brengt Groot Nieuws Radio een nieuwe podcastserie uit: De Open Doors Tapes. In deze podcastserie doen Bijbelsmokkelaars en andere medewerkers van Open Doors een boekje open over het geheime werk in de vervolgde kerk.

Al tientallen jaren is Open Doors, voorheen Kruistochten, actief om vervolgde broeders en zusters op allerlei manieren te helpen. Dat gebeurde vroeger achter het ijzeren gordijn en vandaag de dag in tientallen landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Smokkeljas

In de eerste aflevering van de podcastserie hoor je het verhaal van Klaas Muurling. Hij werkte amper drie maanden bij Open Doors toen hij op 21-jarige leeftijd een koerier moest vervangen. Met een collega maakte hij zijn eerste smokkelreis naar Oost-Europa. Later stapt Klaas met zijn vrouw het vliegtuig in. Ze zijn allebei gehuld in een smokkeljas, gevuld met zestig Bijbels. De spanning en nervositeit en het vertrouwen op God, maken decennia later nog altijd grote indruk op Klaas zelf en degenen die zijn verhaal horen.

De eerste aflevering van De Open Doors Tapes is nu te beluisteren via Apple Podcast, Soundcloud, Spotify of je favoriete podcastapp. Elke week komt er een nieuwe aflevering online.