Groot Nieuws Radio zendt ook de komende weken live kerkdiensten uit op zondagochtend. Nu duidelijk is geworden dat gemeentes nog zeker tot 1 juni niet kunnen samenkomen vanwege het coronavirus, wil het team van Groot Nieuws Radio christenen dienen door een viering aan te bieden. Ook kerken die geen eigen livestream kunnen opzetten, kunnen op zondagen vanaf 10:00 uur aanhaken bij de radiokerkdienst.

Facebook en YouTube

De kerkdienst wordt uitgezonden via de bekende kanalen van Groot Nieuws Radio. Daarnaast is de dienst vanaf deze zondag ook in beeld te volgen via Facebook en YouTube. Voor de diensten worden verschillende sprekers uit de breedte van de christelijke kerk uitgenodigd. Zondag zal Wim Hoddenbagh spreken. Muziek wordt gemaakt door Joke & Rob Buis.

“Als mediaorganisatie willen we er juist zijn voor kleine kerken die niet het geld en de middelen hebben om een eigen livestream op te zetten. We nodigen iedereen uit om zondagochtend bij ons aan te haken”, vertelt Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio. “We volgen ook hier de maatregelen op van het RIVM door de dienst met een klein team te maken en 1,5 meter afstand te bewaren.”

Besmetting voorkomen

Tot maandag hadden kleine gemeentes nog de mogelijkheid om met een kleine groep samen te komen, maar ook die mogelijkheid is door het kabinet verboden. Alle samenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Groot Nieuws Radio is een christelijk radiostation dat 7 dagen per week, 24 uur per dag te horen is via DAB+, interactieve tv en verschillende online kanalen (website, app, internetradio). Op werkdagen zijn tussen zes uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds gepresenteerde programma’s te horen, met daarin gesprekken over thema’s die christenen bezighouden. Muziek wordt gedraaid van christelijke artiesten.

Beeld: Unsplash