De jurk en het trouwpak moeten nog uitgezocht worden. Een precieze datum is er ook nog niet, maar de aankondiging is er al wel: Marien Korterink, presentator van De Dag Van Vandaag, gaat volgend jaar trouwen met ‘zijn’ Jorieke, niet te verwarren met collega Jorieke, die deze week ook mooi nieuws te melden had.

Marien en Jorieke kennen elkaar nu anderhalf jaar en willen graag het leven samen delen. Ze kwamen met elkaar in contact toen Marien haar belde voor een interview over Roots Dating, een christelijke datingsite waar Jorieke eigenaar van is. Het duurde niet lang voor de vonk oversloeg.

“Het klinkt een beetje cliché, maar ik denk dat we elkaar goed aanvullen. We hebben het gewoon heel leuk samen en we kunnen goed praten over alles”, vertelt Marien. Maar zoals in elke relatie kunnen er natuurlijk ook lichte irritaties zijn. Het meest irritante aan Marien volgens Jorieke: “Dat hij altijd vragen stelt en bij alles vraagt: hoezo?!” Marien: “Jorieke is soms heel eigenwijs en als ik iets vaker aan haar vraag, dan doet ze het juist niet omdat ik het te vaak vraag.”

De aankondiging van zijn huwelijk deed Marien woensdagmiddag in zijn programma bij Groot Nieuws Radio. Hij praat met luisteraars over het topic ‘Elke relatie heeft een relatiecoach nodig’. Reageren op het topic kan hier.

Beeld: Marien Korterink