Speciaal voor de luisteraar van Groot Nieuws Radio is cabaretier, zanger en theoloog Rob Favier druk met liedjes schrijven. Op 31 december hoor je bij Groot Nieuws Radio Rob’s oudejaarsconference. Het coronavirus drukt zijn stempel op de inhoud, maar is zeker niet het enige dat de revue passeert.

‘De liedjes krijgen al vorm. Ik heb al heel wat teksten klaar. De volgende stap is om het op muziek te zetten’, zegt Rob Favier. Hij is druk in de voorbereidingen voor de oudejaarsconference. Het thema ‘Het leven is besmettelijk’ is een toespeling op de besmettelijkheid die we proberen in te dammen met allerlei maatregelen.

Tijdens de oudejaarsconference van 2020 wordt duidelijk dat die besmettelijkheid op veel andere gebieden in het leven terugkomt. En Rob staat stil bij de duidingsdrang van Nederlandse christenen. Rob waarschuwt alvast: ‘Je moet als luisteraar een goed humeur en geen lange tenen hebben.’

Voor de muziek in de conference werkt Rob samen met pianist Jan Willem van Delft, bassist Mark Debbers, Paul van der Feen blaast op de saxofoon en klarinet en zoon Steven drumt. Rob zingt niet alleen, maar samen met Leonie van den Berg.

De oudejaarsconference ‘Het leven is besmettelijk’ luister je hieronder terug.

Foto: Tobias Huizing