Een open gesprek over seksualiteit voeren. Dat is goed om doen, maar in de praktijk kan het best lastig zijn om je problemen te bespreken. Corina Schipaanboord besloot een boek te schrijven over seks. Ze vroeg 17 vrouwen om open en eerlijk hun issues te delen. Relatiecoach Cocky Drost wordt opgevoerd als deskundige. “Seksueel gedoe hebben is helemaal niet raar”, vertelt Cocky maandag in Bij Jorieke.

In een hokje plaatsen

“Er is niet zoiets als een standaard. Ik kan me heel goed voorstellen dat je een boek over seksualiteit leest en denkt: zo hoort het, dus ik ben heel erg raar. Dat je jezelf eerder in een soort hoekje plaatst dan dat het je opbeurt”, vertelt Cocky. “Dit boek helpt juist, het geeft niet meteen alle antwoorden die je nodig hebt, maar wel het begin. Blijkbaar hebben meer vrouwen dit, en is gedoe hebben eerder normaal dan vreemd.”

Weinig gesprek

“Toen we zelf net getrouwd waren, liepen we best wel eens tegen dingetjes aan”, vertelt Corina over haar motivatie om dit boek te schrijven. “Als ik daar met vriendinnen over sprak, merkte ik dat veel meer vrouwen tegen dingen aanliepen. Bijvoorbeeld dat de man geen zin had of dat de seks pijn deed. Ik merkte dat het gesprek vaak van mijn kant moest komen en dat iedereen wel iets had. Jammer dat er zo weinig over gepraat wordt, dacht ik. Het werkt zo positief om te horen dat je niet de enige bent als niet alles vanzelf gaat.”

Het boek van Corina Schipaanboord heet ‘Vertrouwelijk’ en kun je bestellen op Kameel.nl. Het hele gesprek met Corina Schipaanboord en Cocky Drost kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash