Lekker, vakantie! Eindelijk rust en tijd voor elkaar. Bij veel stellen is de verwachting richting de vakantie hoog. Maar als het eindelijk vakantie is, zit je vaak nog in de inpakstress en kan er ruzie ontstaan. Je zit op elkaars lip, hebt een ander ritme en moet soms ook weer even wennen. Dan kunnen hoge verwachtingen op een teleurstelling uitlopen. Els Gouman is eigenaar van de christelijk erotiekwebshop Intimitijd. In De Dag Van Vandaag geeft ze tips voor intimiteit en betere seks in vakantietijd.

  1. Spreek je verwachtingen naar elkaar uit, of je nu kort of al lang samen bent. De een zit gelijk in de vakantiemodus, een ander heeft eerst even een paar dagen nodig. Sommige mensen worden zelfs even ziek omdat ze zo hard gewerkt hebben en het lijf nu even rust krijgt. Hou rekening met elkaars behoefte.
  2. Intiem zijn met je partner in een tent of caravan kan wellicht wat spannend zijn. Een draagbaar boxje met muziek kan je helpen om omgevingsgeluiden minder te horen en zo beter te ontspannen. En de muziek maskeert ook eventuele geluiden die de buren door het tentdoek heen zouden kunnen horen.
  3. Moeite met het idee dat je kinderen in de buurt zijn als je seks hebt? Zet de wekker op een tijdstip waarvan je zeker weet dat ze diep slapen, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend.

In het gesprek met Marien geeft Els nog meer praktische tips. Je kunt ze hieronder beluisteren.