Motorfanaten uit binnen- en buitenland reizen deze week af naar Assen. Ook een groep fanatieke christenen gaat naar de jaarlijkse TT race om te evangeliseren. Klaas is een van de evangelisten die bij deze actie betrokken is. In De Lunchroom legt hij Daan uit wat ze gaan doen en waarom dit dé plek is om het evangelie te brengen.

Waarom op deze plek?

“De mensen die daar rondlopen houden van motoren en spanning. Ze houden vaak van feesten en veel drank.”, vertelt Klaas. Of deze mensen op het evangelie zitten te wachten? Klaas denkt van wel! Dat ziet hij aan de reacties die ze krijgen: “Als we daar rondrijden met een kar waarop staat ‘God houdt van Drenthe’ beginnen sommige mensen te klappen en juichen. Ik denk dat daar heel veel mensen zijn die zoeken naar vrede en geborgenheid.”

Al jaren gaat deze groep naar de TT race in Assen. Verschillende kerken uit Assen zijn bij de actie betrokken. Door de jaren heen ontstonden verschillende mooie ontmoetingen, deelt Klaas: “Er ontstaan prachtige gesprekken waarin we kunnen vertellen van wie Jezus is!”

Mensen bereiken die God op het oog heeft

Op dinsdagavond heeft de groep een toerustingsavond. Daarna zijn ze van woensdag tot en met vrijdag in de binnenstad, waar de evangelisatieactie plaatsvindt. Ze hopen daar de mensen te kunnen en mogen bereiken die God op het oog heeft.

Luister hier het hele gesprek terug:

Beeld: Facebook TT Circuit Assen