Het kán natuurlijk niet anders of we pakken er deze adventsperiode weer een aantal héle toepasselijke liederen bij. En deze week doen we dat aan de hand van het ‘Maranatha’-album van het Christelijk Krimpens Mannenkoor, dat in de liedopbouw bewust start met een aantal adventsliederen, alvorens naar een elftal kerstliederen te gaan. Aan het eind wordt met een vijftal liederen óók nog een vervolgstap gemaakt… er wordt uitgekeken naar de wederkomst van de Messias.

Bij de adventsliederen zien we onder meer ‘Alzo Lief Heeft God De Wereld Gehad’, ‘Troost Mijn Volk’ en een sprankelende ‘Kerstintrada’ van Martin Zonnenberg. De kerstliederen omvatten onder meer ‘O Holy Night’, ‘Stille Nacht’ en ‘Dier’bre Heer Jezus’, maar ook het minder gangbare ‘Vol van Pracht’, ‘O Hoe Heerlijk’, ‘Vredevorst’ en ‘Kerstzang’.

En dan op het einde van het album dus ‘Jesus, Stand Among Us’, ‘De Lichtstad’, ‘Battle Hymn Of The Republic’ en ‘Maranatha’.

Het koor wordt gedegen begeleid door Arie van der Vlist (orgel), Jan Mulder (piano) en het Kamerorkest Continuo, terwijl Jolanda den Houter (hobo) en Kees Alers (fluit) de muziek verder inkleuren.

‘Maranatha’ werd op genomen in de St. Maartenskerk van Tiel. Het Christelijk Krimpens Mannenkoor werd in 1985 opgericht en staat sinds 1994 onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen (die zelf hier en daar wat solo’s voor zijn rekening neemt).

Maranatha van Christelijk Krimpens Mannenkoor, uitgebracht in 1999 bij STH Records