In deze laatste week voor Kerst komen we uit bij een album dat de veel geprezen Engelse koorklank hoog in het vaandel heeft: ‘Christmas Carols’ van Vocalgroup Voice. Het selectiekoor van Martin Mans bestaat uit circa 30 enthousiaste zangers en zangeressen die zich vooral richten op klassiek en populair repertoire.

Op ‘Christmas Carols’ heeft het koor zich compleet gericht op internationaal repertoire, waarbij onder meer arrangementen worden gebruikt van de Engelse grootmeesters Willcocks en Rutter. Uiteraard ontbreken stukken van Bach en Händel ook niet.

Toch zijn het niet énkel de Kerstklassiekers die we horen. Ook liederen die niet in de standaard-Kerst-hit-Top-10 lijstjes staan worden met verve vertolkt. Denk dan aan ‘The Angel Gabriël’, ‘The Angels And The Shepherds’, ‘Angels, From The Realms Of Glory’ en ‘Angel Tidings’ (…inderdaad, nogal een partij engelen in deze liederen, maar dat mag met Kerst… )

Temidden van de heldere Engelse koorklank wordt ook veel ruimte gecreëerd voor solo’s, duetten en in ‘The Holly And The Ivy’ zelft een drie-duetten-combinatie.

Het koor maakt mooi gebruik van de akoestiek van de Rotterdamse Breepleinkerk (de vaste oefenlocatie van Voice) en wordt muzikaal begeleid door Mark Brandwijk (orgel) en Jantine Kalkman (trompet). Soms blijft het koor akoestisch, soms is er minimalistische orgelbegeleiding en soms knalt het er lekker vol op! Ook op dat gebied lekker veel variatie.