Met een glimlach op het gezicht concluderen we dat het in deze corona-periode niet helemaal stilgevallen is met nieuwe cd-uitgaven, al snappen we natuurlijk allemaal dat het koorleven de afgelopen tijd even keihard op pauze heeft gestaan. De lichte versoepelingen van de maatregelen, die het mogelijk maakten om op gepaste afstand toch publiek te verwelkomen, deed Jan Peter Teeuw, Marien Stouten, Pascal Van de Velde en Matthijs Valkenwoud besluit om vlák voor de zomer hun album ‘Con Brio!’ te presenteren met een tweetal concerten in Ridderkerk en Brouwershaven.

De oorsprong van het album ligt bij een zomeravondconcert in de Boezemkerk van Ridderkerk-Bolnes, dat al sinds 2007 door Jan Peter (piano) georganiseerd wordt. Steevast is Marien (orgel) daarbij ook van de partij en de instrumentalisten wisselen per jaar. In 2019 waren trompettisten Pascal en Matthijs te gast bij het concert. De samenwerking beviel zo goed, dat men besloot er een vervolg aan te geven. Het programma werd licht aangepast. De samenzang-liederen uit het concertprogramma werden vervangen door instrumentale stukken en het resultaat is een album met 20 liederen en bijna 70 minuten muziek.

Op het programma staan (uiteraard) geestelijke liederen (Eer Zij Aan God De Vader, How Great Thou Art, Grote God Wij Loven U), licht klassieke werken van Dvorak, Toselli en Bédard en ‘populaire’ melodieën als ‘The Last Rose of Summer’, ‘Indian Summer’, ‘Bugler’s Holiday’.

Jan Peter Teeuw zal in ‘t Heerlijk Loflied komend weekend een uitgebreidere toelichting geven op het album.

Beeld: Groot Nieuws Radio