Nederland is gezegend met een heel aantal getalenteerde fluitisten, die enerzijds solistisch prachtige muziek vertolking, anderzijds allerhande kooruitvoeringen extra kleur geven. Twee van deze fluitisten zijn Marjolein de Wit en Kees Alers. In het verre verleden maakten ze samen al eens de albums ‘Stille Nacht’ en ‘Famous Flutes’, maar het was hoog tijd voor een nieuwe.

“En éigenlijk is het best bijzonder om twee fluiten te horen”, legt Marjolein uit. “De fluit is er vaak wel in combinatie met bijvoorbeeld hobo, maar twee fluitisten gebeurt eigenlijk niet zo vaak, terwijl het héél mooi kan zijn.”

En dat bewijst het bevriende duo op deze CD dan ook dubbel en dwars. Bovendien was het hóóg tijd om de geroemde ‘Cum Laude’-serie een vervolg te geven. Martin Zonnenberg schreef aan de hand van bekende geestelijke melodieën arrangementen en composities voor twee fluiten, piano en een strijkersensemble. Denk dan aan ‘Abba Vader’, ‘Blijf Bij Mij Heer’, ‘Jezus Die Mijn Ziel Bemint’ en ‘Gebed Des Heren’. Martin pakte bovendien de gelegenheid om ‘Iris’ een derde deel te geven. Dertig jaar geleden schreef Martin het eerste deel speciaal voor Marjolein (doopnaam: Iris).

‘Cum Laude Spiritos’ telt in totaal 15 instrumentale stukken. Deze week is het de Wens CD van de Week.