Twee jaar na ‘Hoe Groot Zijt Gij’ presenteert het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland het vierde album ‘Dan Word Ik Stil’. De titel is een zinsnede uit het bekende Hillsong-lied ‘Still’, dat op dit album als ‘Verberg Mij Nu’ door het leven gaat. Het album is de nieuwe Wens CD van de Week.

Maar liefst 75 minuten muziek vind je op deze CD, die zeventien liederen omvat. Psalmen (68, 23, 90, 122) en liederen van Johannes de Heer (Stromen Van Zegen, Zouden Wij Ook Eenmaal Komen, Vrede Als Waterstromen, Is Uw Paspoort Getekend?) worden afgewisseld met andere geliefde koorliederen (Rots der Eeuwen, Vleugels, Avondgebed) en instrumentale bijdragen (Hoor Je De Trompetten, Tel Uw Zegeningen).

Het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland werd tien jaar geleden gestart als een interkerkelijk initiatief om samen kerstliederen in te studeren voor de kerstzangdienst. Gaandeweg groeide het verlangen om ook door het jaar heen samen te zingen en inmiddels wordt er elke 2 á 3 weken geoefend. Het koor is uitgegroeid tot een mannenkoor met ruim 100 leden en staat al vanaf 2008 onder leiding van dirigent Ron van Ommen.

De vaste organist van het koor, Martin Westrate, wordt op dit album bijgestaan door pianist Arjan Wouters en panfluitist Jolanda van de Wege. Ook solist Arne van Ommen zingt een nummer mee. ‘Hoe Groot Zijt Gij’ werd opgenomen in de Sint-Gertrudiskerk van Bergen Op Zoom.