Deze week staat de schijnwerper van de Wens CD van de Week op het album ‘De Hemelen Juichen’. Het album is een muzikale samenwerking van het Groot Veluws Mannenkoor en het Christelijk Gemengd Koor Viva Vox uit Elspeet.

Op het album staat in totaal 17 tracks. De koren nemen elk 7 tracks voor hun rekening, 2 liederen zingen ze gezamenlijk en van de instrumentalisten staat halverwege een instrumentaal intermezzo.

Bij het mannenkoor ligt de nadruk op de Psalmen, terwijl het gemengd koor andere geestelijk liederen ten gehore brengt. Denk aan ‘Zingt Een Nieuw Lied’, ‘Verberg Mij Nu’, ‘Kom Bij Mij’ en ‘Lord, Help Me To Be Like Jesus’.

Het Groot Veluws Mannenkoor werd in 2017 als projectkoor opgericht. Het idee van Peter Wildeman staat sinds de start onder leiding van dirigent Gerrald Bronkhorst. Viva Vox bestaat sinds 1983 en staat sinds 2017 onder leiding van dirigent Evert van de Veen. Instrumentalisten op deze CD zijn Martien van der Zwan (orgel), Peter Wildeman (vleugel) en Henriëtte Bronkhorst (dwarsfluit). In ‘Psalm 132’, ‘Kom Bij Mij’ en ‘In His Love’ is er een solo-rol voor Jan-Jaap Nijhof.