Cantate Deo viert dit jaar het 55-jarig jubileum. Bovendien is Peter Eilander 40 jaar dirigent bij het koor uit Amersfoort. Dubbel feest dus in 2020.

Het idee was om het groots te vieren. Aan het eind van het jaar met een groots jubileum-concert rond Kerst, tevens het afscheidsconcert van Peter Eilander als dirigent. En op Stille Zaterdag stond een groots Passie-Paas-concert op de planning, waar tevens het nieuwe album ‘Hallelujah’ gepresenteerd zou worden.

Het album werd op 2 en 3 maart opgenomen in de vertrouwde St. Joriskerk van Amersfoort en het resultaat van de twee opname-avonden is een 16 liederen tellend schijfje. Het start met het ‘Hallelujah’ van Georg Friedrich Händel, vervolgens volgt met ‘Jezus Stierf Alleen’, ‘De Dood Van Den Verlosser’, ‘Calvary’ en ‘Zwart Was de Nacht’ het lijden en sterven van Jezus, om met ‘Wees Gegroet, Gij Eersteling Der Dagen’ toch ook de opstanding te benoemen.’

Met ‘The Banner Of The Cross’ en ‘Christus Het Levende Brood’ wordt de overwinning op de dood nogmaals onderstreept, om dan uiteindelijk met het ‘Hallelujah’ van Ludwig von Beethoven af te sluiten.

Muzikanten op ‘Hallelujah’ zijn Jaap Eilander (vleugel), Johan van der Graaf (orgel), Arjan & Edith Post (trompet) en Marjolein de Wit (fluit), die bovendien een fluitsolo van ‘Via Dolorosa’ speelt. In meerdere liederen zijn tenor Aart Mateboer en bariton Nanco de Vries te horen.

Het album ‘Hallelujah’ is de nieuwe CD van de Week in Wens. Komende week maak je kennis met de nummers van de CD.