Het verhaal van Hendrik van Veen en Hugo van der Meij (H&H) begint op een christelijke camping waar de twee muzikanten elkaar in de kantine ontmoetten. De een zat achter de piano en de ander begon op het orgel mee te spelen. Gaandeweg sloeg de klik over en sindsdien zoeken de mannen elkaar steeds vaker op om muziek te maken of bij elkaars koren te begeleiden.

Eind 2018 werd hun 10-jarig samenwerkingsjubileum gevierd met ‘In Concert II’. Er bleek zoveel animo voor dat album, mede omdat het duo zich steeds zichtbaarder profileert, dat er nu al een vervolg ligt.

‘In Concert III’ bevat een twintigtal geestelijke liederen, waarbij met name de bundel van Johannes de Heer gehanteerd wordt. Denk aan liederen als ‘Ga Mij Niet Voorbij O Heiland’, ‘Het Ruw Houten Kruis’, ‘Kom Naar Huis’, ‘Dit Is De Dag’, ‘Ik Wandel In Het Licht Met Jezus’ en ‘Daar Is Kracht In Het Bloed’.

Het gros van de liederen wordt op vleugel en orgel gespeeld, hoewel beiden ook op elk instrument een orgel uitvoeren. Bovendien krijgen bij enkele liederen hulp van slagwerker Jaap Klootwijk. Het album werd begin februari opgenomen in de Bethelkerk van Zwijndrecht.

De CD is te bestellen via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Facebookpagina Hendrik & Hugo