Het album Eind’loos In Genade van het Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden is de Wens CD van de Week.

De voorkant van dit album geeft ons al een prettig zonnetje en dat is precies waar ‘Eind’loos In Genade’ deze week staat: in het zonnetje. Deze CD verscheen in 2013 en werd opgenomen in de Grote- of Stephanuskerk van Hasselt en was daarmee het tweede album van mannenkoor Harpe Davids, dat in 2004 werd opgericht vanuit de Gereformeerde Gemeente Genemuiden.

Het album bevat 15 liederen, waarbij de Psalmen centraal staan, met aanstekelijke arrangementen. Denk hierbij aan Psalm 134 (Looft, Looft Nu Aller Heren HEER), Psalm 68 (Geloofd Zij God Met Diepst Ontzag), Psalm 25 (HEER’, Ai Maak Mij Uwe Wegen), Psalm 38 (Groot En Eeuwig Opperwezen) en Psalm 19 (De Hemelen Roemen). Maar ook ‘Alwetend Vader’, ‘De Storm’ en ‘Het Gebed Des HEEREN’ zijn op het album te vinden. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van arrangementen van Klaas-Jan Mulder, Johan Bredewout, Willem Hendrik Zwart, Harm Hoeve, Peter Eilander, André van Vliet en Minne Veldman.

Net als op het eerste album ‘Om Uw Goedheid Eer Te Geven’ (2010) wordt het koor bijgestaan door een mooie selectie muzikanten. Op ‘Eind’loos In Genade’ zijn dat Marco Den Toom (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Severin van Dijk (fluit), Diana Abspoel (hobo), Heleen Knoop (1e viool), Corrie Wielink (2e viool), Marjan Valk (altviool), Myrthe van Hulst (cello) en Laurens Knoop (contrabas).

Ten tijde van dit album was Minne Veldman de dirigent. Hij had in 2011 het stokje overgenomen van Albert Bekendam, om het in 2017 weer door te geven aan de huidige dirigent Koos Tillema.

Beeld: Facebookpagina Harpe Davids Genemuiden