Wat jaren geleden begon als een instrumentaal trio dat jaarlijks een nieuwjaarsconcert gaf, is in de loop der tijd uitgegroeid tot een serieus sixtet dat een heuse nieuwjaarstournee doet, die elk jaar uitgebreider is. ‘Energique’ is het derde album van The Musix en omvat het programma dat bij de nieuwjaarstour van dit jaar gespeeld werd.

Licht klassiek

En als je de muziek van The Musix hoort, is die uitbreiding ook wel te begrijpen. Het gaat om een combinatie van orgel (Lennert Knops), vleugel (Arie van der Vlist), cello (Csaba Erdos), harp (Maria Knops), fluit (Martha van Gent) en viool (Corrie Wielink). En dat zestal raakt door de jaren heen steeds lekkerder op elkaar ingespeeld, maar houdt ondertussen ook de muzikale pijlers duidelijk in beeld: licht klassiek, populaire muziek en geestelijk melodieën.

De klassieke pijler brengt ons onder meer Fauré, Jenkins, Bach en Strauss, voor de populaire stukken is bij Lovland, Menken en Sheeran gekeken en vanuit het geestelijk repertoire zul je ‘Voorwaarts Christenstrijdes’, ‘Turn Your Eyes Upon Jesus’, ‘Abide With Me’ en ‘In Christ Alone’ herkennen.

‘t Heerlijk Loflied

Komend weekend zijn Maria, Corrie en Martha voor een interview te gast in ‘t Heerlijk Loflied.

Beeld: Groot Nieuws Radio