Begin deze zomer ontstond in de St. Joriskerk van Amersfoort het album ‘Er Is Een God Die Hoort’. Trompettistenduo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve namen maar liefst 20 instrumentale uitvoeringen op uit het rijke oeuvre van geestelijke liederen dat ons land te bieden heeft. Deze week is dit album de Wens CD van de Week.

Bewust werd er gekozen voor liederen die Arjan en Edith de afgelopen twintig jaar nog niet eerder op CD hadden gezet. En toch zijn ze er in geslaagd een feest van herkenning te creëren, want in de krap 74 minuten luistermuziek hoor je jezelf gaandeweg meeneuriën op de melodieën van ‘Als ’t Bazuingeschal’, ‘Veilig In Jezus’ Armen’, ‘Daar Ruist Langs De Wolken’ en ‘Welk Een Vriend Is Onze Jezus’.

Ook het vertellende ‘Grote God Wij Loven U’ uit De Fremersberg van Miroslav Koennemann heeft met een feestelijk arrangement een prominente rol gekregen op de CD. Bredewout en Hoeve hebben elk de helft van de arrangementen voor hun rekening genomen, waarin naast (uiteraard) veel trompetgeluid, ook een fijne afwisseling gezocht is met de andere twee instrumenten.

In ‘t Heerlijk Loflied spreekt presentator Hans van Vuuren komende zondag met Arjan en Edith over de gekozen liederen en de belevenissen van de Zomertour.

De CD kun je bestellen op bestelmuziek.nu.