Het Christelijk Mannenkoor Stereo uit Genemuiden hoor je regelmatig in onze programma’s terugkomen en voor een koor dat dit jaar 55 jaar bestaat, is dat ook niet zo verwonderlijk. Het is niet zozeer de leeftijd die het hem doet, maar meer de mooie koorklank die de mannen produceren, die natuurlijk wél het resultaat is van jaren met elkaar oefenen.

‘Gaan Met God’ werd in 2013 opgenomen en toen telde het koor 130 leden. Naast de 80 leden uit het eigen dorp, komen ook 50 leden uit omliggende plaatsen als Zwartsluis, Hasselt, Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Meppel, Grafhorst, Emmeloord, Zalk en Rouveen.

Het repertoire op deze CD is grotendeels Nederlandstalig. Van de negentien liederen op dit album zijn er namelijk veertien in de eigen taal. Vier zijn in het Engels en ‘Neem Met Leven’ wordt instrumentaal uitgevoerd. We horen bekende liederen als ‘Zie Ons Wachten Aan De Stromen’, ‘Heer, Wees Mijn Gids’, ‘Hij, Die Rustig En Stil’, ‘Er Is Een God Die Hoort’ en ‘Blijf Met Mij, Heer’ en ‘Rijst Op, Rijst Op Voor Jezus’. Voor het Engels heeft men ‘Spirit Of The Living God, ‘My Lord, What A Mornin’, ‘March On’ en ‘We Shall Overcome’ erbij gepakt.

Hoewel op de voorkant van de CD de markante kerktoren van de Hervormde Kerk in Genemuiden te zien is, is het album opgenomen in de Grote of Sint-Stephanuskerk van Hasselt, net als Genemuiden een plaats in de gemeente Zwartewaterland.

Het koor wordt muzikaal vergezeld door Marco Den Toom (orgel), Johan Bredewout (piano), Arjan Post (trompet), Marjolein de Wit (fluit), Yta van der Zwaag (hobo), Michel Ponsioen (pauken en percussie) en een strijkorkest o.l.v. Martin de Deugd. Dirigent van het koor is Harm Hoeve. Koorsolist is Henk de Boer.

Foto: Facebook Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo