‘Heimwee’ van het Christelijk Mannekoor Soli Deo Gloria Urk is de CD van de Week in Wens.

Toen afgelopen jaar het album ‘Thuis’ verscheen, besloot het Christelijk Mannenkoor ‘Soli Deo Gloria’ Urk dat dat het derde deel van een trilogie was met liederen over ‘de hemel’ en het ‘verlangen naar huis’. Dirigent Jaap Kramer gaf toen eerlijk toe dat het idee van de trilogie vooraf niet zo bedacht was, maar het geeft wel aan hoe veel liederen er zijn over die thematiek, dat men er uiteindelijk ruim zes jaar mee in de weer was.

En direct op dit eerste album van die trilogie –  ‘Heimwee’ – zijn een aantal van die mooie liederen te vinden. Dan kun je denken aan bekend koorrepertoire als ‘In His Love’, ”k Ben Een Koninklijk Kind’ en ‘Blijf Bij Mij Heer’, maar ook aan spirituals als ‘Jacob’s Ladder’ en ‘I’m Feeling Fine’. Speciaal voor de ‘Urker touch’ werd de ‘De Familieboom’ op het album gezet, een lied in het Urkers op een melodie van Venice. De titelsong ‘Heimwee’ werd speciaal voor dit album gecomponeerd. Toepasselijk is uiteraard ook het slotlied ‘Amen’, het slotstuk van het Bredewouts oratorium ‘Het Nieuw Jeruzalem’.

Dit album werd opgenomen in de Martinikerk in Bolsward. De muzikanten op deze CD zijn Marco Den Toom (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Marjolein de Wit (fluit), Martin de Deugd (viool). Op een enkel gedeelte spelen ook koorleden Nathanaël Middelkoop, Klaas-Willem Hoorn en Peter Schrijver mee op cornet.

Na ‘Heimwee’ volgde het album ‘Onderweg’ (2016) en ‘Thuis’ (2019). De eerste twee albums leverden Soli Deo Gloria beiden een Zilveren Duif Award op.