Afgelopen jaar was het feest bij Sjir El Shaddai. In 2019 bestond het Katwijks Jong Mannenkoor namelijk tien jaar. En deze week mogen ze wéér taart aansnijden, want hun album ‘Hij Wijst De Weg’ uit 2016 staat de hele week in de schijnwerpers bij Groot Nieuws Radio, want het is de Wens CD van de Week.

Op de website van het koor lezen we: ‘de naam van het koor,’Sjir El Shaddaï’ betekent: een lied voor God de Almachtige. Als jong mannenkoor willen wij dit zingend uitdragen, en Hem, de Almachtige, alle eer geven. Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen.’

En vanuit dat repertoire zijn 19 liederen op deze CD terecht gekomen. Dat zijn dus Psalmen (122 en 86), en een ruime mix aan geestelijke liederen, variërend van Hymnes als ‘Fairest Lord Jesus’, ‘Hoe Groot Zijt Gij’ en ‘Nader Mijn God Bij U’, Engelstalige liederen als ‘Jacobs Ladder’ en ‘I Will Serve The Lord’ en nieuwer repertoire als ‘Dag En Nacht, Heer’ (Zonnenberg), ‘Met Het Oog Op U Gericht’ (de Ruiter/van de Veen) en ‘Als Leven Soms Pijn Doet’ (Krijgsman/Zimmer).

Het koor staat al sinds de start onder leiding van dirigent André Hobo. Vaste begeleider is Arjan Wouters (vleugel). Op dit album horen we daarnaast ook Jan Rozendaal (orgel) en Jolanda Van Blijderveen-den Houter (hobo).

Beeld: Van Rossum Fotografie