Jaarlijks staan we op 4 mei stil bij de gruwelijkheden van oorlogen, om vervolgens op 5 mei in dankbaarheid te vieren dat we in een ‘vrij’ land leven. En nu afgelopen weekend opnieuw is stilgestaan bij de gruwelijkheden van de holocaust bij de jaarlijkse holocaust-herdenking, willen we in aansluiting daarop ook dankbaar gebruik maken van de liederen die het Garder Mannenkoor vorig jaar mei opnam in de Grote Kerk van Harderwijk.

Inhoudelijk omvat het elf Nederlandstalige liederen van dankbaarheid, aanbidding, voorbede en vaderlandsliefde. Daarnaast zijn ook het Duitstalig ‘Herr, Deine Güte Reicht So Weit’ en een instrumentaal arrangement van ‘Komt Nu Met Zang’ op deze CD te vinden.

De mannen van het mannenkoor worden zo nu en dan bijgestaan door het aanwezige publiek in een stuk samenzang. De instrumenten worden bespeeld door Marco den Toom (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Arjan & Edith Post (trompet), Willemien van der Hoek-Veldman (viool) en Annemarie Langerak-Mons (dwarsfluit). Dirigent van het koor is Sjaak van Wijngaarden.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.