Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor werd in 16 oktober 1963 opgericht en dat werd door de mannen uitbundig gevierd. Het werd een jubileumjaar dat halverwege 2019 deze CD ‘Toonaangevend In Variatie’ opleverde. Dit album is de CD van de Week in Wens.

Het album kent 17 liederen, waarop in meerdere talen gezongen wordt. Naast het Nederlands (Liefde van God, Grote God Wij Loven U, Dankt Dankt Nu Allen God), Engels (Glory To The King Of Kings, More Love To Thee O Christ, Christmastime Is Here), Duits (Jesu Bleibt Meine Freude), Latijn (Dona Nobis Pacem, Pieta Signore), staan er ook drie instrumentale liederen op dit album.

Het koor startte in 1963 met dirigent Martin Groenewold. Na Alle Roodbergen en Dhr. W. Boerman werd Gezinus M. Veldman in 1990 dirigent, die dit jaar dus zijn 30-jarige jubileum vieren kan.

Veldman is bovendien verantwoordelijk voor één van de instrumentale liederen. ‘Adagio’ speelt hij op zijn digitale piano. Ook de andere instrumentalisten zijn solistisch te horen. Zo speelt cellist Noam Staal met Veldman het ‘Spiegel Im Spiegel’, terwijl trompettisten Arjan & Edith Post en organist Frank Kaman het ‘Buongiorno Principessa’ voor hun rekening nemen.

Beeld: Facebookpagina Hoogeveens Christelijk Mannenkoor