Het Reformatorisch Jongerenkoor Chenánja beleefde 2019 een feestjaar. Het 25-jarig jubileum werd onder meer gevierd met een CD, waarop het koor verschillende muzikale invalshoeken kiest. Daarbij stapt men in liedkeuze ook regelmatig buiten de gebaande wegen.

Met een heldere jongerenkoor-klank worden schitterende ‘moderne’ geestelijke liederen als ‘Vader In De Hemel’ (Den Toom), ‘Hier In Uw Heiligdom’ (Kendrick) en ‘Als Een Vader’ (Rutter/den Hertog) uitgevoerd. Dirigent Jan-Hendrik van Schothorst nam zelf de arrangementen voor Psalm 42, Psalm 84 en Psalm 46 op zich.

Klassieke hoek

Met ‘Sanctus’ van Karl Jenkins en de ‘Drie Geestelijke Liederen’ van Felix Mendelssohn-Bartholdy wordt ook de klassieke hoek niet geschuwd. En als we het dan toch over ‘bijzonder repertoire’ hebben, dan mag ook het relatief onbekende ‘Zaad Voor De Zaaier En Brood Voor De Eter’ van Ds. Meeuse en Ronald de Reuver niet ongenoemd blijven.

Organist Martien van der Steen voorziet de CD van een orgelsolo, terwijl het strijkkwintet olv Csaba Erdos een fijne ‘Palladio’ toevoegt. Andere instrumentalisten zijn pianist Leander van der Steen en trompettisten Maurice van Dijk en Rene Alkema.

Bestel de CD

De CD is te verkrijgen via bestelmuziek.nu.

Beeld: Facebookpagina Jongerenkoor Chenanja