We zijn blij dat we deze week kunnen genieten van ‘Ik Zal Zijn Naam Nog Loven’ album als Wens CD van de Week. Door de corona-maatregelen van de overheid kon het presentatieconcert op zaterdag 14 maart jl. niet doorgaan, maar toch heeft het Christelijk Mannenkoor Con Forza & Jong Forza álle reden om trots te zijn op dit album, dat op 1 februari in de Grote of Sint-Mischaëlskerk van Oudewater werd opgenomen.

Voor deze CD is gekozen voor achttien Psalm-uitvoeringen, waarvan er ééntje instrumentaal is. Het gaat dan om traditionele berijmingen met arrangementen van Klaas-Jan Mulder, André van Vliet en Meindert Kramer, maar ook over composities van bijvoorbeeld Johan Bredewout, Martin Mans en Marco den Toom. Pianist Vincent van Dam nam ook veel bewerkingen voor zijn rekening.

De titel van de CD komt uit Psalm 42. Het koor werd in 1993 opgericht en staat sinds 2017 onder leiding van Willem Nijhof. In de jaren daarvoor waren Bert Moll en Martin Mans de dirigenten. Binnen het koor met circa 90 leden is er ook een speciale plek voor de jonge mannen. ‘Jong Forza’ neemt op deze CD twee liederen voor zijn rekening.

Het koor wordt op ‘Ik Zal Zijn Naam Nog Loven’ begeleid door Wim de Penning (orgel), Hugo van der Meij (piano), Pascal van de Velde (trompet) en strijkkwintet Che-Vanno. Hans Krijger en Jan-Jaap Nijhof nemen enkele solo’s voor hun rekening.

Beeld: Christelijk Mannenkoor Con Forza en Jong Forza