Het is een bijzonder jaar voor Jigdaljahu. Het koor werd namelijk in 1999 opgericht, dus 2019 is een jubileumjaar. Om dat te vieren, werd dit voorjaar de CD ‘In Stil Ontzag’ gepresenteerd tijdens een groots presentatieconcert.

Een maand later stond er daar nog eentje van op de planning en bovendien wordt het feestjaar opgeluisterd met een concert in het Concertgebouw, waar ze meezingen tijdens het jubileumconcert van Marco den Toom, die als vaste organist ook al jaren aan Jigdaljahu verbonden is.

Switch

Het eerste dat opvalt aan ‘In Stil Ontzag’ is dat het koor een switch gemaakt heeft van ‘Jongerenkoor’ naar ‘Christelijk Koor’. Wat daarvan de uitwerking is, zullen we ongetwijfeld in de komende jaren gaan ontdekken.

Op het album staat 16 liederen, variërend van Psalmen (26, 90, 27), Nederlandstalige klassiekers (Bron Van Zaligheden), Engelstalig werk (In My Fathers House, Glorify Thy Name, Lead Me Lord en My Tribute) en een tweetal instrumentale stukken (een pianosolo van Lennert Morée (Daar Boven Juicht Een Grote Schaar’) en een instrumentaal intermezzo ‘Wat God Doet Dat Is Welgedaan’).

Articulatie

Het koor kenmerkt zich door een heldere klank en goede articulatie, iets waar dirigent Bert Noteboom ongetwijfeld stevig op gehamerd heeft. Op dit album wordt men begeleid door Marco den Toom (orgel), Lennart Morée (piano), Marjolein de Wit (dwarsfluit), Diana Abspoel (hobo), Heleen Knoop (eerste viool), Mariëlle Ponsen (tweede viool), Mark Mulder (altviool), Csaba Erdos (cello) en Sylvia Maessen (contrabas). Het album werd opgenomen in de Grote Kerk van Dordrecht.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.