Het Christelijk Betuws Jongerenkoor werd in 2000 opgericht en in 2005 was dus een ideaal moment aangebroken om dat te vieren met een eerste album. Het koor stond toen nog onder leiding van dirigent Evert van Dijkhuizen en samen koos men een zestien-tal liederen, waarvan er vier instrumentaal uitgevoerd worden. Het resultaat is ‘Heer, ontferm U’ en dat is deze week de Wens CD van de Week.

Heer ontferm U

Naast een viertal Psalmen (Psalm 8, 16, 42 en 138), staan geestelijke liederen als ‘Heer, Ontferm U’, ‘Machtig God, Sterke Rots’, ‘Troost, Troost Gij Mijn Volk’, Heer Leer Ons Bidden en ‘Heer In De Hemel’ op het repertoire.

De instrumentale stukken hebben een wat klassiekere insteek. Marco den Toom (orgel), Harm Hoeve (vleugel), Anja van der Maten (hobo) en Kees Alers (fluit) spelen in verschillende samenstellingen ‘Choral Gracieux’, ‘Ik Weet Dat Mijn Verlosser Leeft’, ‘Larghetto’ en ‘Allegro Brioso’.

Ten tijde van deze opname telde het koor 75 leden. Kort na dit jubileum werd Wim de Graaf de nieuwe dirigent, met wie nog diverse albums gemaakt werden. In 2017 werd besloten onder een nieuwe naam verder te gaan: Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah.

De ‘Wens CD van de Week’ is een album dat even lekker een week in het zonnetje mag staan. De ene week is dat een gloednieuwe CD, de andere week een album dat ook járen na het verschijnen zijn kracht niet heeft verloren.

Afbeelding: Facebookpagina Christelijk Jong Gemengd Koor “Hadarah”