Dit jaar is een jubileumjaar voor Mannenkoor Steenwijk. Het is namelijk 75 jaar geleden dat het koor opgericht werd. Het 70-jarig jubileum werd gevierd met het album ‘Kom Maar Bij Mij’, waar we op Groot Nieuws Radio destijds ook aandacht voor hadden. Deze week kijken we naar de muzikale omlijsting van het 60-jarig jubileum.

Vanzelfsprekend hebben we het hier dus om een opname uit 2006, toen Margje Dijkstra nog de dirigente was. Op het album, dat werd opgenomen in de Rooms Katholieke Kerk van Steenwijkerwold, vinden we in totaal 20 tracks. Op het eerste gedeelte wisselen Nederlandstalige en Engelstalige geestelijke liederen elkaar af. Dat gaat dan van ‘U Bent Alles Heer’, ‘De Hemelen Juichen, ”k Heb Gehoord van Een Stad’ en ‘Jeruzalem, Mijn Vaderstad’ naar ‘Blessed Assurance’, ‘Lord, I’m Coming Home’, ‘Did You Think Yo Pray’ en ‘God Be With You Till We Meet Again’.

Aan het eind van het album komen een aantal Duitstalige liederen aan bod, die wat ‘algemener’ van insteek zijn. ‘Die Zauberflöte’, ‘Jägerchor’ en ‘Der Hauptmann von Köpernick’.

Muzikanten op de CD zijn Ronald Knol (orgel), Harold Kooij (piano) Jacques Marcus (dwarsfluit), Adriaan Stoet (viool) en Johan en Eline Wagteveld (trompet). Een enkele solo is voor rekening van Gerrit Nagel (bas).

Margje Dijkstra was 35 dirigent van het Mannenkoor Steenwijk. In 2013 werd ze opgevolgd door Marco Hoorn.