Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor werd in 2016 als projectkoor opgericht om de 150ste geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Gezien de enorme animo, bleef het koor ook in de jaren daarna actief. Een periode waarin ruim 700 zangers en zangeressen op acht verschillende locaties in het land oefenden, om op gezette tijden hun stemmen te bundelen tijdens grootse concerten. Door de jaren heen zijn op die manier ook al diverse albums van het koor verschenen.

De meest recente uitgave bevat Kerstliederen uit de bundel en is een registratie van een Kerstconcert in december 2019 in de Fonteinkerk van Nijkerk, waar 300 koorleden aan mee konden doen. Het gaat dan om liederen als ‘Nu Daagt Het In Het Oosten’, ‘Stille Nacht’, ‘Ik Buig M’aan Uwe Kribbe Nu’ en ‘Komt Verwondert U Hier, Mensen’.  Het album Geliefde Liederen van Johannes de Heer Kerst is Wens CD van de Week.

Gastmuzikanten

Speciale gasten op dit album zijn bariton Henk Dijkhuizen en fluitiste Erica Vogel, die bovendien een aantal zangstukken voor haar rekening neemt. Beiden zingen ‘Jezus De Beloofde’ en ‘Lang Geleden In Efratha’s Velden’ als duet, terwijl Henk ‘Zoon van God En Zoon Van Mensen’ solo zingt. Erica speelt een ‘Christmas Fantasy’ als fluitsolo.

Samenzang

Ook het aanwezig publiek heeft een rol in de diverse samenzangstukken: ‘Ere Zij God’ en ‘In Bethlehems Stal’. Een mooi persoonlijk accent op het album vinden we in de samenzang rond ‘Psalm 56’, de lievelingspsalm van mede-oprichter Wim Magré, die een maand voor de opnames overleed.

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor staat onder leiding van dirigent Wilbert Magré. Organist op het album is Marcel van de Ketterij.

Groot Nederlands Johannes de Heer Koor
Geliefde Liederen van Johannes de Heer Kerst
(2020, Excellent Recordings)