Het is alweer dertig jaar geleden dat ‘Geef Vrede Heer’ verscheen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit album van The Credo Singers ons deze week mooie luistermomenten gaat geven. Zeker ook omdat hun talloze radio- en tv-optredens bij NCRV en EO wellicht mooie herinneringen bij ons bovenbrengen.

Het koor, dat op het orgel begeleidt wordt door Martin Zonnenberg, begint met de plezierige meezinger ‘Samen In De Naam Van Jezus’, gevolgd door het eveneens bekende ‘Kroon Hem Met Gouden Kroon’. Na ‘Lof Zij God’ uit het Liedboek van de Kerken, komen we bij het iets minder gangbare repertoire. Zo zijn ‘The Man Of Galillee’, ‘Sound The Battle Cry’, ‘Hallelujah Your Kingdom Comes’ en ‘O Praise Ye The Lord’ in het Engels, terwijl ‘De Liefde Van Christus’ en ‘Heer Laat Mij Nooit Alleen’ composities van dirigent Jan Stolk zelf zijn.

Die stukken worden afgewisseld met nog meer liederen uit het Liedboek (‘Geef Vrede Heer’, ‘Christus Onze Heer Verrees’, ‘O Eeuw’ge Vader Sterk In Macht’) en de bundel van Johannes de Heer.

De CD werd opgenomen in de Grote Kerk van Dordrecht. Op het orgel, in 1859 door orgelbouwer Willem Hendrik Kam gebouwd in de nog aanwezige oude kas uit 1671, speelt Martin Zonnenberg ook een orgelimprovisatie op ‘Roept Uit Aan Alle Stranden’.

Het koor werd in 1963 opgericht en Arie Pronk was de eerste dirigent. Hij werd in 1984 opgevolgd door Jan Stolk. Stolk is dus ook de dirigent op deze WENS CD van de Week. Na diens overlijden in 2005 was de algehele leiding in handen van Aad van der Hoeven. Sinds 2011 is Bert Kruis dirigent van The Credo Singers.

De ‘Wens CD van de Week’ is een album dat even lekker een week in het zonnetje mag staan. De ene week is dat een gloednieuwe CD, de andere week een album dat ook járen na het verschijnen zijn kracht niet heeft verloren.