Wie op Wikipedia kijkt bij ‘Bekende Urkers’, komt allereerst bij schrijver Appie Baantjer, vervolgens bij Engelandvaarder Pieter Hoekman en daarna bij zangeres Willemijn de Munnik. Nou is Wikipedia natuurlijk niet de grootste leidraad in het leven, maar wel een indicatie dat de naam ‘Willemijn’ in het land resoneert.

En dat doet het al sinds de nu 21-jarige zangeres 9 jaar oud was. Ze zong op kinderkoor ‘Klein Maar Dapper’ en werd door dirigent Bert Moll gevraagd een keer solo te zingen bij het Urker Mannenkoor Hallelujah.

In de jaren daarna veroverde het schattige zangeresje met haar Urker klederdracht de harten van duizenden muziekliefhebbers. In de afgelopen jaren ging Willemijn vooral ook op zoek naar haar éigen muzikale inbreng. De klederdracht bleef in de kast, ze begon een opleiding op de PABO en blijft ondertussen fijn doorzingen.

Het resulteert nu in een album met 15 Johannes de Heer-liederen. ‘Heer Ik Kom Tot U’, ‘Kom In Mijn Hart’, ‘Eén Naam Is Onze Hope’, ‘Daar Ruist Langs De Wolken’ en ‘Volle Verzekering’, het staat er allemaal op. Willemijn wordt op dit album begeleid door pianist Mark Brandwijk en percussionist Dick Le Mair