Mogelijk gaat er niet diréct een belletje rinkelen als we het over violiste Annette Jumelet hebben, maar als ik je vertel dat ze de violiste van het instrumentale quintet Take Five is, gaan er wellicht wat lichtjes aan. Haar album ‘Light Me Up’ is deze week de Wens CD van de Week.

Van het vijftal van Take Five, was Annette de enige die nog nooit als solo-muzikant in het voetlicht was gestapt. Met ‘Light Me Up’ is daar verandering in gekomen. Annette pakt negentien liederen lang de hoofdrol (oké, behalve in de pianosolo natuurlijk) en laat direct zien dat ze een breed palet aan muziek in haar repertoire stopt.

Zo hoor je filmmuziek (Nella Fantasia, Ladies In Lavender en Over The Rainbow), klassieke werken van Bach, Dvorák, Schubert, Elgar en Widor, populaire muziek (The Rose, Perhaps Love) alsook geestelijke stukken (Abba Vader, Dank Sei Hir Herr en The Prayer). Annette laat zich op het album begeleiden door ‘bandmaatjes’ Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (vleugel). De muziek werd opgenomen in de Nieuwe Kerk van Zierikzee.

Een interview met Annette over dit album is aanstaande zaterdag te horen in ‘t Heerlijk Loflied.