Pianist Jan Mulder presenteert dit jaar de zesde editie van de ‘Love Divine-serie. Voor dit nieuwe album componeerde hij twaalf instrumentale stukken. Een gedeelte aan de hand van bekende melodieën als ‘De kerk van Alle Tijden’, ‘Grote God, Wij Loven U’ en ‘Neem Mijn Leven, Laat Het Heer’, maar ook maken we op het album kennis met een vijftal nieuwe composities, waaronder ‘Heartbeat’. Deze week is het album de Wens CD van de Week.

Het muziekstuk ‘Heartbeat’ schreef hij voor een grote Amerikaanse prolifeorganisatie. ‘Heartbeat’ bevat een echte hartslag en is gebaseerd op Jeremia 1 vers 5: ‘Voordat ik je vormde in de moederschoot, had ik je al uitgekozen, voordat je de moederschoot verliet, had ik je al aan mij gewijd, je een profeet voor alle volken gemaakt.’

Het album is opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios in Londen met het befaamde London Philharmonic Orchestra. Mulder bespeelt de piano en dirigeert tegelijk het 65 musici tellende orkest.

Jan Mulder werd – voordat hij emigreerde naar de Verenigde Staten – in Nederland bekend als organist van Vox Jubilans, dirigent van Jubilate Deo woudenberg en oprichter van het instrumentale Mulder Consort en het koor The Cathedral Singers. In december staat er twee concert in ons land op de planning: in de Grote Kerk van Apeldoorn (20 december) en de Laurenskerk van Rotterdam (23 december).