Deze week is het ‘zonnetje’ van de Wens CD van de Week voor het Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen, dat in 2020 éigenlijk een jubileumjaar had. Het 55-jarig bestaan kon vanwege de bekende maatregelen niet uitgebreid gevierd worden, maar uiteraard feliciteren we het koor alsnog van harte. Bovendien kiezen we ‘De Schepping’ uit 2013 om deze week eens lekker van te genieten.

En er is veel te genieten op dit album, waarop zestien liederen te vinden zijn. Twaalf daarvan worden door het mannenkoor gezongen, daarbij regelmatig vergezeld door sopraan Maria den Hertog, die met ‘Groot Is Uw Trouw, O Heer’ en ‘Sei Stille Dem Herrn’ ook twee solo’s voor haar rekening neemt.

Het repertoire bestaat uit grotendeels Nederlandstalige werken als ‘Aan Hem Gewijd’, ‘Gebed Om Vrede’, ‘Dank Zij U Heer’, ‘Onze Vader’ en ‘Over Heel D’Aard’. Met ‘Morte Christe’, ‘Adoramus Te Christe’ en ‘Gnädig Und Barmherzig’ worden ook andere talen gebruikt.

En dan zijn er ook nog twee instrumentale stukken. ‘The Prayer’ is voor hobo, fluit en piano (Yta van der Zwaag, Wilma Schouten, Martin Zonnenberg), terwijl Jan Post (orgel) en Arjan & Edith Post (trompet) ‘Zie Ons Wachten Aan de Stromen’ vertolken.

Het album werd opgenomen in de St. Maartenskerk van Tiel onder de leiding van dirigent Jaap de Ruijter. Sinds de oprichting waren Geert Gringhuis, Dick van Asselt, Jaap de Ruijter en Adriaan Bruinink dirigent van het koor. Sinds 2019 is die rol voor Gerwin van der Plaats.

De Scheppen, door Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe, (2013, STH Records)
Beeld: Facebook IMK Euterpe