De CD ‘Hen Vlijtig Onderwezen’ van het Noordermannenkoor, het Ridderkerks Mannenkoor en het Mannekoor Harpe Davids is de nieuwe CD van de Week in Wens bij Groot Nieuws Radio.

‘k Heb and’ren al de rechten van Uw mond
Met lust verteld, hen vlijtig onderwezen;
Uit al den schat van ‘t grote wereldrond
Is nooit die vreugd in mijn gemoed gerezen,
Die ‘k stees in Uw getuigenissen vond,
Door mij betracht, en and’ren aangeprezen.

Het eerste couplet van het openingslied (Psalm 119) geeft direct een bronvermelding van de titel van dit album, die bovendien meerdere ladingen heeft. Niet alleen is het een directe verwijzing naar de geliefde Psalmen, maar ook van het verlangen om het Bijbelse Woord met anderen te delen en ‘de oogst binnen te halen’. Dat de opbrengst van dit album bestemd is voor de ‘dominee-opleiding’ van de Gereformeerde Gemeenten – de Theologische School – maakt het plaatje compleet.

Het album werd op 6 april 2019 in de Noorderkerk van Rijssen opgenomen tijdens een zangdienst, waar naast het Rijssense Noordermannenkoor ook het Ridderkerks Mannenkoor en Mannenkoor Harpe David een aantal hadden. In de praktijk levert het een album op met 19 liederen. Vijf daarvan worden uitgevoerd door het Noordermannenkoor (olv Edwin Velvis), vier door het Ridderkerks Mannenkoor (olv Henri Adema) en drie door Harpe Davids (olv Koos Tillema). Daarnaast zingt men twee liederen gezamenlijk en staan er vijf ‘Samenzang-Psalmen’ op.

De Psalmen vormen de ruggengraat van het repertoire, maar dat is verder uitgebouwd met liederen als ‘Lof Aan De Heer’, ‘Er Is Een God Die Hoort’, ‘Eens Was Ik Een Vreemd’ling’, ‘Dank Zij U Heer” en het thematisch toepasselijke ‘Gods Werk Gaat Door’.

Begeleidend organisten op dit album zijn Harm Beens en Bert Roest.