Het album ‘Vrede Van Boven’ van het Christelijk Streekmannenkoor ‘Noord-West Veluwe’ Nijkerk is de nieuwe Wens CD van de Week.

Hoewel het in de volksmond ‘Streekmannenkoor’ genoemd wordt, hebben we het voluit over het ‘Christelijk Streekmannenkoor ‘Noord-West Veluwe Nijkerk’. Zoals de naam al doet vermoeden, is ‘Nijkerk’ vooral de plaats waar iedere donderdag geoefend wordt, terwijl koorleden ook uit de wijde omtrek komen.

‘Vrede van Boven’ werd eind 2019 opgenomen en bevat 18 liederen, waarbij het Engels en Nederlands de hoofdtalen zijn. Zo hoor je in het Engels onder meer liederen als ‘Lift Up Your Heads, ‘We Are Marching In The Light Of God, Speak To My Heart Lord Jesus’, ‘Beautiful Savior’ en ‘He’s Only A Prayer Away’ voorbij komen, terwijl in de moedertaal liederen als ‘O Wat Een Dag, ‘We Liepen Samen Door Het Veld’ en ‘Geloofd Zij Onze God’ een plaats kregen. Ook de eigen composities van dirigent Martin Mans, ‘Rust’ en ‘Lied Van Petrus’ zijn op het album te horen.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Martin Mans als dirigent in Nijkerk aan de slag ging. In de jaren daarvoor waren Jaap Jan Hunze en Wim Klein Haneveld zijn voorgangers.

Op de CD wordt het koor begeleid door het solide orgelspel van Martin Zonnenberg en de altijd vrolijke klanken van Jan Lenselink. Tijdens diverse liederen krijgen de 126 koorzangers gezelschap van sopraan Jacqueline Meijer, die op deze CD bijzonder overtuigend uit de verf komt.

Beeld: Facebook Christelijk Streekmannenkoor ‘Noord-West Veluwe’ Nijkerk