In 2019 bestond Laudate Deum 30 jaar en dat werd gevierd met een derde Psalmen-CD ‘Mijn Schepper Loven’, dat rond de jaarwisseling ‘WENS CD van de WEEK’ werd. Sinds het 20-jarig jubileum werd het voor het koor traditie om het jubileum te vieren met een Psalmen-CD. Bij het 20-jarig jubileum was dat ‘Psalmzingt Gods Gunstgenoten’ en bij het 25-jarig jubileum ‘Met Een Blijden Psalm’.

Die tweede zetten we deze week extra in het zonnetje, omdat de uitvoeringen van de Psalmen een lekker frisse klank hebben. De arrangementen van dirigent Arie Kortleven alsook van Pieter Stolk en Marco den Toom komen door de heldere koorklank lekker sprankelend uit de verf.

Het album werd opgenomen in de Grote of Sint-Clemenskerk van Steenwijk, waarbij het koor werd begeleid door Harm Hoeve (orgel) en Arjan & Edith Post (trompet).

Komend weekend is dirigent Arie Kortleven te gast in ‘t Heerlijk Loflied.

Omdat er vanwege de coronacrisis momenteel bijna geen nieuwe CD’s verschijnen, kiezen we bij Wens in de rubriek ‘Wens CD van de Week’ voor albums die ook járen na het verschijnen hun kracht niet verloren hebben.