Met het kippenvel al op de armen, stopte Hans van Vuuren, presentator van ‘t Heerlijk Loflied, het nieuwe album van Laudate Deum in de CD-speler. Het Jong Gemengd Koor uit Apeldoorn heeft wat hem betreft een reputatie: een heldere koorklank, verfrissende arrangementen en een degelijk totaalgeluid. Het album ‘Mijn Schepper Loven’ is de nieuwe Wens CD van de Week.

En gelijk valt hij met ‘Psalm 96’ met zijn neus in de boter. De vrolijke melodie van deze Psalm wordt dynamisch gezongen en opgewekt begeleid door Harm Hoeve op het orgel. Direct wordt duidelijk dat het niet om ‘zomaar’ een Psalmen-CD is, aangezien het hier om een Duitstalige psalm van David Ayers gaat.

Laudate Deum heeft er een traditie van gemaakt om lustrums te vieren met Psalmen-CD’s. Bij het 20-jarig jubileum was dat ‘Psalmzingt Gods Gunstgenoten’, bij het 25-jarig jubileum ging het om ‘Met Een Blijden Psalm’ en ‘Mijn Schepper Loven’ is dus de muzikale omlijsting van het 30-jarig jubileum (2019).

De nadruk bij deze veertien psalmvertolkingen ligt bij de Berijming van 1773, met arrangementen van dirigent Arie Kortleven. Maar er is dus ook veel variatie met anderstalige Psalmen. Zo zijn daar Psalm 42 (Richte Mich, Gott) en Psalm 43 (Wie Der Hirsch Schreit) van Felix Mendelssohn-Bartholdy, Psalm 137 (Près Du Fleuve Etranger) en een Engelstalige versie van Psalm 116. Bij Psalm 28 is er gekozen voor de door Trijnie Hilberts naar het Nederlands vertaalde versie van Sean Ivory’s ‘The Lord Is The Strength Of His People’.

Naast het orgelspel van Harm Hoeve, is er begeleiding van Anja van der Maten (hobo), Marjolein de Wit (fluit) en Che-Vanno (strijkensemble).

De CD is te koop via bestelmuziek.nu.